Julius Streicher:

Madagascar

 

 Sa početkom Crvene revolucije u studenom 1918 godine u Rusiji (a u Njemačkoj nakon 1. svjetskog rata) sve važne pozicije u državi su iznenada okupirane od strane Židova. To je dovelo do tada prikrivenu  dominaciju Židova na svjetlost dana. Ali samo je mali broj upućenih znao kolika se velika opasnost krije iza ovakvog razvoja događaja. Za veliku većinu Njemačkog naroda ovi događaji nisu bili ni od kakve velike važnosti. U Njemačkoj nije odavno postojalo židovsko pitanje. Njemački narod je odrastao u razdoblju koji je bio inficiran Marksističko-demokratsko-liberalnim načinom razmišljanja, i to tako vješto, da nisu mogli vidjeti da su židovi strana rasa. Oni koji su tako odrastali  nisu vidjeli u židovima ništa drugo do njihovih dragih građana, ravnopravnih sa ostalima. Zato je dobrim djelom i ovo bio razlog što su Nijemci bili neupućeni i ravnodušni prema Židovskom osvajanju vlasti. To neznanje i ravnodušnost znatno je povećalo teškoće u protužidovskoj odgojnoj djelatnosti.

 

Ali Stürmer je uskoro uspio napraviti prvi veliki prodor, tako što je i unutar i izvan Nacional- socijalističkog pokreta širio i popularizirao anti-semitsko razmišljanje i ukazivao na pravu opasnost. Zahvaljujući tome što je istina o židovskoj opasnosti sve više i više dopirala u svaku poru Njemačkog naroda, danas je poznata svima i zauvijek, Nacionalsocijalistička država je uspjela implementirati zakone kako bi ograničila privilegije koje su židovi ukrali od naroda na način koji se podudarao sa trenutnom domaćom i međunarodnom situacijom.

 

Bilo je za očekivati da će nova Njemačka zbog svojih protu-židovskih zakona izazvati Svjetsko Židovstvo, kao i njihove sluge u demokratskim državama. Lako se može pogledati unatrag, u vrijeme prije Trećeg Reicha i to židovsko zakonodavstvo trebalo bi postati model za sve one države koje treba samo pogurnuti da krenu sličnim putem. A vrijeme kada židovi budu mogli govoriti bez kontradikcije da je anti-semitizam (mržnja prema židovima) bila ispoljena samo od strane Njemačkog naroda biti će prošlost. Židovstvo, je odavno prešlo granice Trećeg Reicha i ni jedna nacija nije imuna na eksploziju opravdanog anti-semitizma. I pored mržnje Svjetskog Židovstva prema svemu onom što nije židovsko, danas na čelu tih nacija marširaju oni koji su prepoznali Boljševizam kao radikalnu manifestaciju židovske  svjetske  pošasti, i odlučni su uništiti mu korenje i grane.

 

Velika djela, istina je, trebaju vrijeme. Onaj koji očekuje realizaciju svojih protu-židovskih ciljeva u skoroj i neizbježnoj budućnosti – ne znaju zapravo povijest "vječnog Žida". Ali oni koji mogu vidjeti obrise događaja koji su odljev nove Njemačke znaju da žive u vremenu koje će donijeti mnoga velika iznenađenja.

 

Kada je prije nekoliko godina Stürmer predložio rješenje Židovskog Pitanje tako što ćemo transportirati sve židove u Francusku koloniju Madagascar, Židovi i njihovi sluge izvrgli su ruglu ovu ideju i proglasili je nehumanom. Ali danas naše prijedloge preispituju strani zvaničnici. Tisak prenosi da je Francuski Ministar vanjskih poslova Delbos o ovome diskutirao u Varšavi, gdje je Poljski narod također izložen represiji od strane Židova.

Prema tiskovnom izvješću razgovor je razmatrao mogućnost transportiranja preostalog dijela židovske populacije iz Poljske na Madagascar.

 

Što god se tamo dogodilo, nova Njemačka je na putu svog spasenja. A Njemački spas će spasiti čitav svijet. To će biti spasenje od vječnog Žida!

 

 

 

Izvor: Julius Streicher, "Madagascar," Der Stürmer, #1/1938.