Το “Λευκό εθνικιστικό μανιφέστο” του Greg Johnson

 

Εκδόσεις White Revolution Books

 

Λονδίνο, 2021, σελ. 186

 

Για άλλη μια φορά διαβάσαμε ένα βιβλίο που διανεμεται στα γαλλικά από τον Jean Plantin και από τον εκδοτικό του οικο Akribeia. Αυτός ο μυστηριώδης εκδότης White Revolution Books (βιβλία λευκής επανάστασης) δεν περιλαμβάνεται καθόλου στο σιωνιστικό διαδίκτυο και μπορούμε να μαντέψουμε το γιατί: επειδή τα έργα του είναι πολύ επικίνδυνα για τα συνηθισμένα καταστατικά του περισσότερου γαλλικού αναγνωστικού κοινού. Είχαμε διαβάσει (και γράψει ένα άρθρο για) τον «Λευκό εθνικισμό / New Right against Old Right» του ίδιου συγγραφέα και αυτή τη φορά μπορούμε να σας πούμε ότι ο Αμερικανός Γκρεγκ Τζόνσον είναι ένας από τους αγαπημένους μας δοκιμιογράφους. Επιπλέον, είναι κριτικός κινηματογράφου με το ψευδώνυμο Trevor Lynch και με εθνικιστική άποψη. Είναι επίσης ο επίσημος αρχειοθέτης της αγαπημενης μας Savitri Devi με το ψευδώνυμο R.G.Fowler.

 

Παρατηρήσαμε ότι η διαίρεση των κεφαλαίων δεν είναι συνηθισμένη στον Johnson: υπάρχει μια σύντομη εισαγωγή και στη συνέχεια το κεφάλαιο 2. Κάναμε τον παραλληλισμό με ένα παράλογο επιχείρημα που βρίσκεται μεταξύ των σελίδων 23-24: “έτσι ώστε ο υπάρχων λευκός πληθυσμός να αναπαραχθεί , κάθε ζευγάρι πρέπει να έχει κατά μέσο όρο 2,1 παιδιά … και 0,1 για να αντικαταστήσει τη φυλή αντισταθμίζοντας την απουσία παιδιών εκείνων που αποτυγχάνουν να αναπαραχθούν »(ό.π. σελ. 23-24). Δεν είναι καθόλου χιούμοριστικο αυτό το σοβαρό θέμα, αλλά ένας συναγερμός για να κατανοήσουμε τη σοβαρότητα του θέματος: η εξαφάνιση της λευκής φυλής μας βρίσκεται σε εξέλιξη και η πρακτική αυτών των “παράλογων” αλλά κατανοητών λύσεων φαίνεται να είναι η μόνη λύση.

 

Μας άρεσε επίσης η κύρια αναφορά στον Alain De Benoist στη σελίδα 41, στην αρχή, αφού είναι ο μεγαλύτερος παγανιστής φιλόσοφος σήμερα. Το έργο του δημοσιεύτηκε το 1981 “Πώς μπορεί κανείς να είναι ειδωλολάτρης σήμερα;” θα μπορούσε να συνοψιστεί με αυτές τις σωτηριες φράσεις του Τζόνσον: “Οι προσφυγές σε  λευκές ενοχές είναι σχεδόν πάντα μια ηθική απάτη … η εξαφάνιση των λευκών δεν θα ήταν τραγωδία, εξαιτίας των φοβερών πράξεων που φέρεται να διέπραξαν οι λευκοί, σε όλους τους ιστορικούς χρόνους … . η λευκή ενοχή είναι η βασική αιτία αυτής της περιφρόνησης που έχουν οι λευκοί για τον εαυτό τους »(ό.π. σελ. 41). Μια φράση του Johnson σε σχέση με τον De Benoist: “η παρακμή του χριστιανισμού σηματοδότησε την άνοδο ενός νέου ηγεμονικού συστήματος αξιών, του φιλελευθερισμού” (ό.π., σελίδα 70).

 

Οι παράλογες λύσεις συνεχίζονται στη σελίδα 61 “ας εμπλουτίσουμε τους μαύρους … μέ οικονομική βοήθεια στις χώρες τους”. Δεν θα μπορούσε όμως αυτό το μέτρο επιστημονικής φαντασίας να βλάψει την οικονομία μας; Ωστόσο, ο Τζόνσον γίνεται πιο λογικός στη σελίδα 71, όπου αναφέρει τον εθνοκρατισμό ως μια λύση που δεν είναι πραγματικά πρωτότυπη, αφού ο Νοτιοαφρικανός Άρθουρ Κεμπ (αν και δεν αναφέρεται ούτε στο ευρετήριο ούτε στη βιβλιογραφία στο τέλος) είχε αφιερώσει ένα ολόκληρο έργο σε αυτό το θέμα : “Τι είναι ο εθνοκρατισμός;”, εκδόσεις Akribeia, Γαλλία, 2016. “Ο εθνοκρατισμός είναι επίσης αντίθετος με το αφομοιωτικό μοντέλο του” πολιτικού εθνικισμού “που δεν λαμβάνει υπόψη τη φυλή και την εθνότητα” (Kemp, 2016, γραμμένο στο οπισθόφυλλο)

 

Για να υπογραμμίσουμε τη σεξουαλική μειονότητα του Γκρεγκ Τζόνσον, καθώς είναι και δική μας, θα αντιγράψουμε ένα απόσπασμα από μια διαδικτυακή συζήτηση μεταξύ του Trey Knickerbocker (το παρατσούκλι ενός συντάκτη του ιστότοπου “Occidental Dissent / Δυτική Διαφωνία”) και του ίδιου: ” TK: Εξηγήστε σύντομα στο κοινό εδώ γιατί η ομοφυλοφιλία είναι ένα Άριο ιδανικό; / GJ: Trey, είσαι πραγματικά ο αγαπημένος μου wignat *. Κανείς δεν συνδυάζει ένα τόσο χαμηλό IQ με υστερική κακία όπως εσύ “(αντιγράφηκε από τον ιστότοπο του Alex Linder” kirksvilletoday.com – θα το βρείτε εύκολα).

 

* νεολογισμός για τον “λευκό εθνικιστή / white nationalist”

 

γράφει ο Διόνυσος Ανδρώνης