Откъси от речи на Юлиус Щрайхер

1922


         
Скъпи германци! Много вечери вървя по улиците на нашите големи градове и наблюдавам: виждам хиляди работници в бедни облекла, след дълги часове работа, с кутиите си за обяд.Понякога дочувам някои разговори. Те говорят за унизителния си начин на живот и безкрайната мизерия. Въпреки това край мен минават хора, които не работят, носещи главно кожени палта, с дебели вратове и кореми. Това са евреите, които правят своята вечерна обиколка.

 Те говорят за бизнес и печалби. Какъв контраст между немските работници и тези евреи! Винаги съм се питал: Защо няма евреин работник? Защо нито един евреин не се занимава с честен труд или бизнес? Защо става богат и печели без усилия? Евреинът е роден да се пазари за стоки и богатства. Мой народе! Народ, роден да се пазари няма право да живее сред народ, който от столетия живее и се развива, чрез почтена работа. Всички немци работят – евреина живее за сметка на немците!

          Евреина никога не е проявявал интерес към историята на нашия народ. През Великата война процента не евреите на фронта е щял да бъде направен публично достояние. Когато чули за това намерение, евреите се обърнали към Кайзера и го заплашили, че прекратят всички военни заеми ако това се случи. В действителност частта евреи, които се борят за Германия са били вече известни. Днес мога вече да ви покажа тези цифри: от 100 немски войника, 3 падат в битка; докато от 100 еврейски войници, пада 1. И това не ни учудва! Така както германците нямат интерес във войните на Китай срещу друг народ, така и евреите нямат изгода да са заинтересовани от Германия във Великата война. Евреинът е чужд елемент и затова по природа той трябва да се държи като такъв! Но евреина не е само в Германия, но и във всички други страни. Затова е грешно да се каже, че Франция, Англия или другите съюзници са спечелили войната. Интернационалният евреин беше единствения победител! Това е целта, без значение къде живее: дали Германия, Англия, Франция или други страни, ЕВРЕИТЕ СИ ОСТАВАТ ЕВРЕИ!

         Ние  знаем, че Германия ще бъде свободна, само тогава, когато евреите бъдат изхвърлени от германския народ. Промяна на народа може да стане само, когато народа е освободен от господството на евреите. Вие комунисти, които вярвате в еврейския Интернационал най-накрая ще разберете,че това няма да ви донесе добро. Останете германци! Мислете национално! Когато всички народи се отърсят от това иго, тогава ще има място за нов Интернационал, на истинските народни общности!

         
Как да постъпим с еврейските експлоататори? Врагът разпространява информация, че подготвяме въстание. Организираната еврейска преса пуска тези ужасни новини. Мои другари! Ние знаем, че едно въстание би било невъзможно. Ние, обаче, ще просвещаваме немския народ докато еврейската заплаха бъде изцяло разбрана. Когато народа ни е отново германски, мисли по германски и действа по германски, чак тогава ще сме постигнали целта си. Това ще е времето, когато много управляващи и парламентаристи ще стегнат багажа си и ще изчезнат. Този момент никога няма да доведе до сила, но сам по себе си ще бъде роден от силата.

         Много пъти сме чували да ни съветват, че целта ни трябва да бъде монархия. Да, някои дори вярват, че ще върнем Кайзера на трона му! Какъв смешен слух! Ние не бихме си и помислили подобно нещо! Ние никога не сме имали германски Кайзер. Вилхелм Втори беше заобиколен  от евреите Балин и Ратенау. Те упражняваха голямо влияние върху Кайзера и се опитаха да го отчуждят от народа му. Ние не се борим за република, нито за монархия. Нашата цел е германска държава, изчистена от евреи!

         Докато в миналото много германци го игнорираха, евреина схвана бързо значимостта на настоящия исторически момент. С най-подли средства той се бори срещу национал-социалистическото движение. Чрез личностни нападки срещу водача ни, евреите се опитаха да очернят нашето движение. В тези дни някой дори си позволи да разпространява слуха, че съм бил съден за сексуално престъпление. Искам да назовете мерзавеца, за да го предам на властите. Когато преди време бях осъден на 14 дни затвор заради нападки срещу еврейската религия, еврейската преса веднага публикува този факт и го оповести шумно. Апелативният съд намали присъдата на глоба, но се мина много време преди пресата да публикува този факт! Колко много се надяват враговете ми да бъда затворен и изхвърлен от работата ми!  Вестник Franconian Daily Post вече настоя да бъда освободен от работата ми и да бъда тикнат в лудница за лунатици! Публично някои разпространява лъжата, че взимам пари за политическите ми усилия. Декларирам, че за жалост няма германци, които да са загрижени за здравето и оправянето на  Германия. Евреите не са милостиви, когато става въпрос за техните цели. Аз не получавам и пфениг за работата си. Вярвам, че имам право да кажа, че съм направил досега достатъчна лична саможертва. Нека ме атакуват и ритат – Аз ще се боря до победа! И ние ще постигнем тази победа, без значение, че сега други притежават силата! Моята вяра е, че след като е станал свидетел на толкова мизерия, немския народ, един ден отново ще се издигне!

27 юни, 1938, Чествания на лятното слънцестоене, Планината Хеселберг близо до Нюрнберг


         
Аз няма да напусна тази планина без да ви напомня за дявола, който чака, за да ни погълне. Като младеж, аз чувствах, че има някакви тъмни сили, които идват от дявола. Днес аз съм просветен, и отново и отново ще повтарям, че расовия въпрос е ключа към световната история. Евреинът е донесъл нещастията на Земята. Христос е казал на евреите: Вие сте синове на Дявола, вие сте престъпници от самото начало. Днес представител на чуждата преса ме попита, дали вярвам, че където има евреи трябва да има и антисемитизъм. Аз отговорих: Там където има зародиши на зараза, там ще има зараза. Евреинът се разпространява като чума. Дори един евреин да се намира в една нация, дявола се намира в тази нация и по тази причина там където има евреин, там ще има и антисемитизъм.

20-ти Февруари , 1937, към адвокати


         
Едно нещо не може да бъде оспорвано.Този, който има еврейска кръв, без значение колко малко, няма място в нашата народна общност. Еврейската кръв създава юдеите. Всеки с еврейска кръв е потенциален предател. Никога не трябва да омекваме спрямо евреите. Те спекулират с благоприличието на германците. Не случайно на евреите от векове им е забранено да полагат клетва. Евреинът живее само, за да мами, това може да се убедите от Талмуда. Никога не разчитайте на милост от раса, която някога е викала: Разпнете го!

22-ри Декември , 1936, при раздаване на коледни подаръци на 2, 000 деца в Нюрнберг


         
Знаете ли кой е дявола ?

                [гласовете на хиляди слушащи със затаен дъх деца отговарят като едно цяло: : Евреинът!Евреинът!]

         
Да, евреинът е дявола. Той ни отне всичко след войната. Депресията ставаше все по-лоша и лоша и хората измираха от глад. Някои хора се молеха на Бог, но той не помагаше, защото човеците бяха станали толкова лоши. Те бяха направили всичко, което евреина, дявола, ги беше накарал.

Януари, 1935, след плебисцита в Заар


         
Нека погледнем отвъд тази победа, нека погледнем в бъдещето! Какво виждаме? Виждаме как един ден целия свят ще иде на плебисцит и въпроса към целия свят ще е: Ще помагате ли на убийците на Христос? Ще живеете ли още с тях? Все още ли ще сте за вечния евреин, който ви подтиска и пие кръвта ви?

1937, към жени


         
Аз основах вестниците “ Щурмовакът “ в Холандия, но и чак в Ирак!

Май, 1937, към адвокати


         
Германската нация е на път да формира себе си по такъв начин, че един ден да спаси целия свят от евреите !

Септември, 1937


         
Победата ще бъде пълна чак тогава, когато целия свят е свободен от евреи!

Юни, 1938, към адвокати


         
Целта на Щурмовакът е да просвети не само Германия, но и целия свят.

1924


         
Моля ви, по-специално тези, които носят кръста по нашата земя, отнасяйте се по-сериозно, когато ви говоря за врага на немския народ, а именно, евреина. Не от безотговорност или за удоволствие се боря срещу еврейския враг, а защото знам, че всички нещастия на немския народ са причинени единствено от евреи. Ще ви питам още веднъж, кой е на кладата днес? Евреинът търси господство не само над немския народ, но над всички народи. Комунистите строят пътя за това господство. Не знаете ли, че Бог от Стария завет заповядва на евреите да погълнат и поробят всички народи на Земята? Правителството оставя евреина да прави каквото си иска. Народът очаква действия. Можете да мислите за Адолф Хитлер каквото си искате, но едно трябва да признаете. Само той притежаваше куража да се опита да освободи германския народ от евреите чрез национална революция. Това действие беше жизнено необходимо.

Април, 1925


         
Tрябва да разберете, че евреите искат народа ни да загине. Затова трябва да се присъедините към нас и да изоставите тези, които не ви донесоха нищо друго освен война, инфлация и раздори. Хиляди години наред евреите рушат нациите.Нека започнем новото начало днес, за да можем да унищожим евреите.

Април, 1932


         
13 години вече се боря против еврейството. Ние всички знаем, че без значение дали е баптист, протестант или католик, евреина си остава евреин. Защо не можете да осъзнаете, вие протестантски проповедници и католически свещеници, че вие, които имате ленти пред очите служите на Бога на евреите, който не е Бог на любовта, а Бог на омразата? Защо не се вслушвате в Христос, който е казал на евреите: Вие сте децата на дявола.

4-ти Октомври, 1935, Пазител на германската кръв и душа – Лидера на регион – Щрайхер говори на масова демонстрация на Германския трудов фронт за Нюрнбергските закони


         
Затова трябва да свалим маската на евреина, нещо, което аз правя през последните 15 години.

Септември, 1937, При откриването на моста “ Вилхелм Густлоф “ в Нюрнберг


         
Човекът, който уби Вилхелм Густлоф произлиза от еврейския народ, защото еврейските книги учат, че да убиеш не-евреин е добро и че по този начин правиш подарък на Бог, като убиваш колкото можеш повече не-евреи. Отбележете колко стриктно евреите спазват този закон от хиляди години. Навсякъде убийства, масови убийства. Не трябва да забравяме, че зад съвременните войни седят еврейските финансови магнати, които гонят своите си интереси и цели. Евреите винаги са живели от кръвта на другите нации; те имат нужда от тези жертви и убийства. За тези от нас, които са запознати, убийството на Вилхелм Густлоф е точно, като ритуално убийство. Наш дълг е да кажем на децата в училищата и на по-големите какво означава този паметник. Евреинът вече не се движи свободно сред нас, както някога. Но ще сгрешим ако кажем, че победата е наша. Пълна и крайна победа ще се постигне чак тогава, когато света се отърве от всички евреи.

10-ти Ноември, 1938, Денят на анти-еврейските демонстрации


         
От люлката си евреина не учен на текстовете, с които учат нас, като Трябва да обичаш ближния като себе си , или Ако те ударят по едната буза, обърни другата. Не! Него го учат: С неевреина може да правиш каквото си пожелаеш. Дори го учат, че да заколиш неевреин е подарък към Бога. 20 години ние пишем за това в Щурмовакът; 20 години проповядваме това по целия свят и вече милиони прогледнаха за истината. Евреите са убили за една нощ 75 000, когато са емигрирали от Египет. Това е цяла една бъдеща генерация на египтяни. Какво ще стане ако евреите въвлекат нациите във война против нас и ако ние загубим тази война ? Евреинът, защитаван от чужди щикове ще ни нападне и ще коли и убива наред. Никога не забравяйте какво ни учи историята.

Юни, 1925


         
Повтарям, че ние настояваме училището да се трансформира в национална германска институция по образованието. Ако оставим германските деца да бъдат обучавани от германски учители, ще положим основите на германското национално училище. Това германско национално училище трябва да учи децата на расова доктрина. Ние настояваме за въвеждането на расова доктрина в училищата.

22-ри Юни, 1935, Обръщение към Хитлер Югенд на Свещената планина край Нюрнберг


         
Момчета и момичета, погледнете малко повече от 20 години назад. Една велика война – Световната война – се изви над народите на Земята и остави в крайна сметка купчини с руини. Само един народ остана победител в тази ужасна война, народ, който има за баща дявола, според  Христос. Този народ срути духовно и физически германската нация. Тогава Адолф Хитлер, никому познат, се извиси от редиците на народа и стана гласа, който призова хората на свещена война и битка. Той призова всички от народа да имат смелостта, да се изправят и да стиснат ръката, която да премахне дявола от германския народ, този дявол, чийто народ обикаля от столетия Земята, белязан със знака на Каин. Момчета и момичета, дори да ви казват, че евреите са били някога богоизбрания народ, не им вярвайте, а ни вярвайте, че евреите не са избран народ. Избран народ не би могъл да върши това, което евреите вършат сред другите хора днес.